Adventi Forgatag

cikador 2017.12.09, 16:53

Számos nagysikerű rendezvény után az idei esztendő utolsó programját élvezhette a nagyközönség december 8-án este, amelyet a Bátaszékért Marketing Nonprofit Kft. szervezett. Készülődés, várakozás, ima, áldás, szeretet, kedvesség, figyelmesség, meghatottság, forraltbor, zene, jókedv és vidámság. Ezek jellemezték a tegnap este hangulatát Bátaszéken.

Az Adventi Forgatag ünnepi alkalomának kezdetén Kürtösi Krisztián, katolikus plébános és Fekete Zoltán, református lelkipásztor Isten igéjével köszöntötték a Betlehemi jászol körül összegyűlteket, akik énekkel kisérték a városi karácsonyfa fényeinek felgyújtását. A Piactéren felállított sátorban kirakodóvásár, forralt bor és zsíros kenyér várta a vendégeket. A színpadon felléptek a Bátaszéki Felvidék Néptánc Egyesület fiataljai, akik Lucáztak, majd Heimat Német Nemzetiségi Tánccsoport táncosai, a reformátusok zenekara, és a Best Street Team táncegyüttes. Az este sztárfellépői a Vivat Bacchus volt, akik karácsonyi jelmezes előadásukkal mindenki számára örömet és felhőtlen kikapcsolódást okoztak.

Dr. Bozsolik Róbert polgármester úr Márai Sándor szavaival kívánt kellemes ünnepeket mindenkinek:

 "Ha az ünnep elérkezik, akkor ünnepelj egészen.

Ölts fekete ruhát. Keféld meg hajad vizes kefével. Tisztálkodjál belülről és kívülről.

Felejts el mindent, ami a köznapok szertartása és feladata.

Az ünnepet nemcsak a naptárban írják piros betűkkel. Nézd a régieket, milyen áhítatosan, milyen feltétlenül, milyen körülményesen, mennyi vad örömmel ünnepeltek!

Az ünnep a különbözés. Az ünnep a mély és varázsos rendhagyás. Az ünnep legyen ünnepies. Legyen benne tánc, virág, fiatal nők, válogatott étkek, vérpezsdítő és feledkezést nyújtó italok. S mindenekfölött legyen benne valami a régi rendtartásból, a hetedik napból, a megszakításból, a teljes kikapcsolásból, legyen benne áhítat és föltétlenség.

Az ünnep az élet rangja, felsőbb értelme. Készülj föl reá, testben és lélekben.

S nemcsak a naptárnak van piros betűs napja. Az élet elhoz másféle, láthatatlan ünnepeket is. Ilyenkor felejts el mindent, figyelj az ünnepre."

 

Képek