875 éves Bátaszék - Bátaszéki amatőr festők kiállítása

cikador 2017.07.05, 09:16

A Város Napján Csiki János nyitotta meg a Bátaszéki amatőr festők kiállítását. Csiki János, mint Bertók Dezső legkisebb tanítványa köszönetet mondott maga, és alkotótársai nevében mindazoknak, akik lehetővé teszik számukra, hogy Bátaszéken élve nyugodtan alkothassanak, és mindezt megmutathassák azoknak, akik ezt értékelik és megbecsülik.

 „Mi alkotóművészek a magunk módján szeretnénk örömet szerezni. Itt és most a látvánnyal. Szeretettel hoztuk el munkáink és tisztelettel helyeztük el nagy elődünk és példaképünk, Bertók Dezső bácsi munkái mellett, aki szintén szerelmese volt a bátaszéki tájnak és környezetének. Munkásságának és életének tisztelegve a város újra egy kiállítást rendezett, hogy emléke ne fakuljon meg rohanó világunkban az évek múltával. Mi, akik tanítványai voltunk örökíteni kívánjuk azt, amit tőle emberileg és művészetileg kaptunk. Ebben látjuk helyi művészetünk jövőjét.”

Bertók Dezső, Elter Istvánné (Mama), Jakab Rita, Székely Lázár és Csiki János közös festménykiállítását a Petőfi Sándor Művelődési Ház Kiállító termében tekinthetik meg július 31-ig, hétköznapokon 8:00-13:00 óráig, vagy előre bejelentkezve a 74/493-690-es telefonszámon.

Képek

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás