Általános tájékoztató

admin 2020.09.30, 13:46

 

Tisztelt Érdeklődő!

Bátaszék Város Önkormányzata a TOP-1.1.1-15-TL1-2016-00002 „IPARTERÜLET FEJLESZTÉSE BÁTASZÉKEN” projekt keretében több ingatlana vonatkozásában szilárd burkolatú utat, valamint közmű csatlakozási lehetőséget épített ki.

A projekt célja egy vállalkozóbarát környezet létrehozása, elsősorban egy iparterület/ipari park létesítése, ahol számos színvonalas szolgáltatás elérhetősége megfelelő ösztönzést adhat arra, hogy új vállalkozások létesüljenek, ezen felül más befektetők érkezését is segítheti. Célja továbbá a térség, a régió fejlesztésének elősegítése, a munkahelyteremtés, inkubátor tevékenység feltételeinek megteremtése – ezzel a hazai kis- és közepes vállalkozások lehetőségeinek bővítése, olyan integrált gazdasági modell létrehozása, melyben a szolgáltatások szervesen kapcsolódnak egymáshoz, elősegítve egymás működését. Bátaszék Város Önkormányzata kiemelt céljának tekinti a helyi és térségi gazdaság fejlődését, illetve jövedelemtermelő képesség támogatását. A gazdasági fejlődés, illetve a munkahelyteremtés érdekében fontos cél a működő vállalkozások közvetett támogatása, illetve új vállalkozások letelepedésének ösztönzése a településen. Az iparterület fejlesztésének célja, hogy hozzájáruljon a jelenlegi foglalkoztatási szint megtartásához, illetve tovább növeléséhez, a különböző képzettségű munkavállalók általános helyzetének javulásához, amely hosszú távon egészségügyi, szociális és kulturális értéknövekményt jelenthet.

Az iparterület közvetlenül csatlakozik az 5604. számú állami közúthoz. Az M6 autópálya bátaszéki lehajtója 2,5 km távolságra található. A vasútállomás, melyen az áru be- és kirakodás is biztosított 1 km távolságra található.

Az ingatlanok az alábbi nagyságú területtel rendelkeznek:

61/27               5344 m2

61/28               5154 m2

61/29               9673 m2

61/30               5111 m2

Ingatlanok beépíthetősége:

„Gip-1” jelű építési övezetbe tartoznak, ahol többek között:

a beépítési mód szabadon álló,
a legnagyobb beépítettség 50%, 
a legnagyobb homlokzatmagasság 10,50 m a helyi építési szabályzatról szóló 13/2020. (VII. 14.) Önkormányzati rendelete 27.§ szerinti eltérés lehetőségével, a homlokzatmagasság  számításakor a 2.§ (5) bekezdésben foglaltakat is figyelembe kell venni,
a legkisebb zöldfelület 25%, a helyi építési szabályzatról szóló 13/2020. (VII. 14.) Önkormányzati rendelet 11. melléklet szerinti beültetési kötelezettség figyelembe vételével,
Az ingatlanok szilárd burkolatú útról megközelíthetők. Csapadékcsatorna rendszer került kiépítésre, melyre ráköthető az ingatlanon belül kiépülő bekötő vezeték. Az elektromos áram mérőhelyen lévő szabad kapacitása 3 x 250A. A megépült gázvezeték kapacitása 10 m3/h. Ivóvíz tekintetében 63 mm a bekötő vezeték nagysága. A szennyvíz elvezetésének a lehetősége is biztosított.

A pályázati konstrukció miatt csak a területek bérlése lehetséges. A bérleti díj mértéke nettó 16,- Ft/m2/hó Ft.

A bérleti díj az alábbi költségeket foglalja magába:

a)         belső úthálózat üzemeltetése,

b)         vonalas közművek üzemeltetése,

c)         portaépület működtetése.

 

A bérleti díj nem tartalmazza a közüzemi díjakat, azokat a Bérlő közvetlenül a közüzemi szolgáltatóknak fizeti meg.

 

 

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás