Adventi Forgatag

cikador 2017.12.09, 16:53

Számos nagysikerű rendezvény után az idei esztendő utolsó programját élvezhette a nagyközönség december 8-án este, amelyet a Bátaszékért Marketing Nonprofit Kft. szervezett. Készülődés, várakozás, ima, áldás, szeretet, kedvesség, figyelmesség, meghatottság, forraltbor, zene, jókedv és vidámság. Ezek jellemezték a tegnap este hangulatát Bátaszéken.

Az Adventi Forgatag ünnepi alkalomának kezdetén Kürtösi Krisztián, katolikus plébános és Fekete Zoltán, református lelkipásztor Isten igéjével köszöntötték a Betlehemi jászol körül összegyűlteket, akik énekkel kisérték a városi karácsonyfa fényeinek felgyújtását. A Piactéren felállított sátorban kirakodóvásár, forralt bor és zsíros kenyér várta a vendégeket. A színpadon felléptek a Bátaszéki Felvidék Néptánc Egyesület fiataljai, akik Lucáztak, majd Heimat Német Nemzetiségi Tánccsoport táncosai, a reformátusok zenekara, és a Best Street Team táncegyüttes. Az este sztárfellépői a Vivat Bacchus volt, akik karácsonyi jelmezes előadásukkal mindenki számára örömet és felhőtlen kikapcsolódást okoztak.

Dr. Bozsolik Róbert polgármester úr Márai Sándor szavaival kívánt kellemes ünnepeket mindenkinek:

 "Ha az ünnep elérkezik, akkor ünnepelj egészen.

Ölts fekete ruhát. Keféld meg hajad vizes kefével. Tisztálkodjál belülről és kívülről.

Felejts el mindent, ami a köznapok szertartása és feladata.

Az ünnepet nemcsak a naptárban írják piros betűkkel. Nézd a régieket, milyen áhítatosan, milyen feltétlenül, milyen körülményesen, mennyi vad örömmel ünnepeltek!

Az ünnep a különbözés. Az ünnep a mély és varázsos rendhagyás. Az ünnep legyen ünnepies. Legyen benne tánc, virág, fiatal nők, válogatott étkek, vérpezsdítő és feledkezést nyújtó italok. S mindenekfölött legyen benne valami a régi rendtartásból, a hetedik napból, a megszakításból, a teljes kikapcsolásból, legyen benne áhítat és föltétlenség.

Az ünnep az élet rangja, felsőbb értelme. Készülj föl reá, testben és lélekben.

S nemcsak a naptárnak van piros betűs napja. Az élet elhoz másféle, láthatatlan ünnepeket is. Ilyenkor felejts el mindent, figyelj az ünnepre."

 

Képek

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás