Bátaszéki Bornapok 2019

cikador 2019.09.07, 21:07

Bátaszéki Bornapok 2019-ben is

Pénteken este hattól vasárnap este tíz óráig zajlanak a programok és a koncertek a IV. Bátaszéki Bornapokon, ahová ezreket várnak a szervezők.

A legnagyobb városi rendezvény első napját hagyományosan a rockot kedvelőknek ajánlják, és az idén sem csalódtak a Piac térre látogatók, hiszen az Atilla Fiai Társulat zúzós élőzenés koncertje fergeteges sikert aratott. A pénteki fellépők között volt még Nagy Imi és tanítványai, az Utánam Srácok, az Idióták együttes, valamint a Neonverebek, akik hajnali fél kettőig zenéltek a nagyszínpadon.

Az idén 11 borász borait kóstolhatják meg a fesztiválra látogatók. A pincészetek közt helyt kaptak azok, akik az idén a Bátaszék Város bora címet elnyerték, így a Werner Pince, a Mikóczi Pincészet és a Garai Pince, valamint a hűséges Bátaszéki Bornapos borházak a Gerencsér Családi Pincészet, a Twickel Szőlőbirtok, a Mestrineli Oenopolium, a Sárosdi Pince és Panzió, a Schiber Pincészet, a Bodri Pincészet és Szőlőbirtok és az újoncnak számító Schroth Pincészet. A borházak mellet pedig színesíti a kínálatot a Savanya Pálinkaház és a Janchili paprikakínálata. A gyerekeket vidámpark, dodgem és édességárusok garmada várja, de a kirakodó kézművesek kínálata is gazdagítja a háromnapos fesztivált.

A szombati nap mindig a hagyományoké, a szüreti felvonulás és Géza koronázási ceremónia után népzenei koncert és tánc várta a fesztiválra látogatókat. Az időjárás most nem kedvezett a színpadi programoknak, hiszen a villámlás és dörgés meghozta az esőt és elmosta a koncertek helyszínét. A szervezők ugyan kitartottak, a színpadon a Góbé zenekar, Pál Dénes és Tolvai Reni is koncertezett csekély, de annál lelkesebb közönség előtt.

A vasárnapi nap remélhetőleg már naposabb lesz, és egy igazán emlékezetes bornapi koncertfolyammal zárul.

További képtalálat:

https://www.facebook.com/bataszekert.hu/

 

Képek

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás