BB24 2018-ban is

cikador 2018.09.17, 10:28

Bonyhád-Bátaszék futóverseny

Az idei évben is lefutották azt a Bonyhád-Bátaszék közötti 23.8 km-es távot, amely Közép-Európa „legvölgységibb és hegyhátibb” futóversenye.

175 induló állt rajthoz, akik egyéniben, párban, trióban, vagy futás és kerékpár kombinációban tették meg a Bonyhád, Bonyhád – Börzsöny, Alsóbörzsöny, Mőcsény, Palatinca, Kismórágy, Bátaszék útvonalat.

A verseny rendezői a Vergo Kft. és a Borvidék Futóegyesület különös figyelmet fordítottak a biztonságra és a frissítőpontok biztosítására, ahol vizet, Iso italt, colat, szőlőcukrot, édességet kaptak a futók, amire szükségük is volt, mivel az időjárás kedvezett a sportolóknak az verseny napján.

A verseny győztese Orsós Zoltán lett, aki nagyszerű teljesítménnyel a távot 1:26:57-es idővel teljesítette. Második helyen a Szekszárdi Sportközpont 1:35:06, a harmadik helyen pedig az Antitálentumok 1:37:38 idővel értek a célba.

A versenyzők célba érve emlékérmet vehettek át, majd a Bátaszéki Mikrotérségi Óvoda és Bölcsőde Konyhája által az általános iskola ebédlőjében meleg étellel várta a résztvevőket.

A futás öröme mellett az szeptember 16-i BB24 verseny jótékony ügyet is szolgált. Feth Bettina, bátaszéki vállalkozó megsegítésére adományokat gyűjtöttek, aki néhány héttel ezelőtt egy villámcsapást követően elveszítette a megélhetését biztosító tanyáját és állatait.

 

Képek

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás