Dorottya-nap

bataszek 2016.03.01, 08:00

Iskolánk immár hagyományosan február első péntekjén rendezte meg azt az ünnepséget, melyet egykori névadónk tiszteletére hívtunk életre 1999-ben.  Ez a nap elsősorban Kanizsai Dorottya életéhez, vagy ahhoz a korhoz kapcsolódik, amelyben élt, oly módon, hogy összekapcsoljuk intézményünk különböző művészeti csoportjainak, tehetséges diákjainak bemutatkozásával . Emellett számot adunk a megelőző időszak eredményeiről, sikereiről is. Szintén ezen a hétvégén rendeztük meg a két tagozat farsangi báljait.

A színes műsor az idén is nagy tetszést aratott a diáktársak és a szülők, érdeklődők körében. A program első részét kitöltő színielőadásban, mely a „Török világ Magyarországon” címet viselte, a 3. osztálytól egészen a végzősökig minden osztályból szerepeltek tanulók. A zenés-táncos mű Móra Ferenc két, a 17. században játszódó novelláját dolgozta fel korhű jelmezekkel, díszletekkel, Pestiné Kunos Boglárka tanárnő rendezésében. Ennek befejeztével Mészáros István főigazgató úr ünnepi beszédét hallgattuk meg.

Ezután zeneiskolásaink gitárjátékában, mazsorettcsoportjaink színvonalas előadásaiban gyönyörködhettünk, és felléptek a helyi néptánccsoportok iskolánkba járó tagjai is, kedves koreográfiájú táncokat bemutatva.  A modern táncosok is nagy sikert arattak új műsorukkal.

A műsort a második részében rajzpályázati díjátadók, helyi, megyei és országos versenyek eredményhirdetéseivel folytattuk. Szerencsére ez még a szokásosnál is hosszabb időt vett igénybe, bizonyítva diákjaink helytállását, rátermettségét sportban, művészetben és tanulásban egyaránt. Ezúton szeretnénk köszönetet mondani minden diáknak, szülőnek, pedagógusnak és közreműködőnek azért, hogy iskolánk legjelesebb napját ismét méltóképpen ünnepelhettük meg.

Köszönettel tartozunk mindazoknak is, akik farsangi báljaink lebonyolításához nyújtottak segítséget:

Zsikó Hús, Lángos-büfé, Bözsi Virág, Barkácskuckó, Vas-Műszaki Üzlet, Áfész Bátaszék, Molnár Optika, Ciron Bt, Altus Gyógyszertár, Kápolna gyógyszertár, 100 ft-os bolt, Otthon Mix-Tex Kisáruház, Profex 2000 kft, Centi méteráru-rövidáru, Oké Shop, Mentha Aquatica Gyógynövénybolt, Dr. Szabó Ákos állatorvos, Éden Cukrászda, Horgászbolt, Biobolt, Budai Vendéglő, Péter Gábor vállalkozó, Virágvarázs, Arzenál Élelmiszer, Bát-grill Kft., Otp Bátaszék, Kőnig Virág, Aradi Jánosné.

                                                                                                                     PG

Képek

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás