Kisfilmet forgattunk - nyertünk

cikador 2018.10.05, 09:35

Kisfilmet forgattunk-nyertünk

A Libri-Bookline Zrt. pályázatot hirdetett általános iskolák alsó tagozatos osztályai részére rövid mesevideók készítésére. A pályázat célja az olvasás népszerűsítése játékos formában, különböző kreatív megoldásokon keresztül.

Bozsolikné Tóth Ildikó és osztálya egy sikeres pályázatnak köszönhetően olvasósarkot nyert iskolájuknak., melyhez gratulálunk! A tanítónő a jelentkezéről, a kisfil készítéséről és a sikerről a következőket mondta:

„Mivel a 2.b osztály a tanév során Fekete István: Vuk című regényét dolgozta fel, így jó projekt zárásnak gondoltam. A tanulók vegyes érzelmekkel ugrottak neki a feladatnak, így nem is tettem kötelezővé. A 25 főből 14-en jelentkeztek a kis videóban való szereplésre, nevünk pedig: Vidám Lurkók lett.

Első lépésben egy rövidített forgatókönyvet írtam, majd elkezdtük tervezni a díszletet, jelmezeket. Szülők segítségével néhány napon belül nagyon sok szuper jelmez készült, illetve kellék jött össze.

A szerepek kiosztása után a gyerekeknek néhány napjuk volt, hogy betanulják a rövidebb, hosszabb szövegüket. A háttérmunkálatok is elkezdődtek. Díszlet elkészült, operatőrünk, - aki szerencsénkre az egyik kislány apukája - elvállalta a kisfilm felvételét és vágását, valamint a Petőfi Sándor Művelődési Ház is helyet adott a film forgatási helyszínének.

Május utolsó két délutánján történt a forgatás. Nagy lendülettel vetettük bele magunkat az új feladatunkba. A gyerekek nagyon ügyesen, kitartóan adták elő jeleneteiket, melyet néha akár 10-szer is elő kellett adniuk, hogy az a végső filmben a legjobb legyen.

Operatőrünk, Pomsár Tamás - szabad idejét feláldozva - összevágta a jeleneteket, melyet feltöltöttünk a Szívünk rajta Youtube csatornára.

Ezt követően volt 9 napunk, hogy minél több ismerősünket rávegyünk arra, hogy like-olja videónkat. Sajnos már az elején láttuk, hogy a nagy városokban lévő iskoláknak sokkal nagyobb esélye van, hogy nyerjen a szavazatok száma alapján. Ekkor már csak egy kis reményünk volt, hogy a szakmai zsűri értékelése alapján nyerhetünk.

Június 15-én, utolsó tanítási napunkon, délután érkezett a hír, hogy a szakmai zsűri döntése alapján bekerültünk azon 5 plusz nyertesek közé, akik minőségi munkájukkal megnyerték az 50 gyerekkönyvből, babzsákból és szőnyegből összeállított olvasósarkot.

Mindenkinek szeretném megköszönni, aki segített, like-olt, drukkolt és velünk együtt örült, hogy az osztályom kisfilmjének (https://www.youtube.com/watch?v=wpEl15YN0x8) elismeréséül bővíthetjük tantermünk berendezését.

A tanév elején megérkezett a várva várt olvasósarok. Igaz, ehhez még kellett néhány aktív szülő, hogy az osztálytermünk egyik sarka olvasó sarokká változzon. Azóta is a gyerekek kedvenc helye, ahol a babzsákon ülve olvashatnak akár a megnyert 50 könyv közül is.”

Képek

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás