Megtekinthető előadássorozat

bataszek 2015.11.25, 08:54

A Vármegyések Bátasézkért Egyesület Honvédelem-Rendvédelem-Önvédelem címmel rendezett előadássorozatot 2015 őszi hónapjaiban.

Az első előadásra szeptemberben került sor. Ásotthalom polgármestere, Toroczkai László beszélt határsértéssel kapcsolatos tapasztalatairól, és eredményeiről, kiváltó okairól és a lehetséges jövőképről.

Októberben a Magyar Királyi Csendőrségről hallhattunk dr. Parádi József hadtörténész jóvotlából. Egy olyan rendkívüli rendvédelmi szerv történetét mutatta be, melynek bűnügy-felderítési aránya 90 % fölött volt. Nagy hangsúlyt fektetett az előadó a tévhitek és negatív beidegződések feltárására és cáfolatára. Öröm volt számunkra, szervezőknek, hogy nagy arányban jöttek fiatalok a rendezvényre, még más településről is. Az előadás után csendőrök által használt fegyvereket tekinthetet meg a közönség Nagy László gyűjtő jóvoltából.

„Amiben szabály van, az játék”- novemberben Farkas Zoltán a személy és család védelméről beszélt

A számtalan példával, életből vett tapasztalattal tarkított előadás végén elmondta: már azzal is sokat segítettünk magunkon, ha csak fejben elkezdünk gondolkodni azon: „mit tennénk, ha..?”, elbeszélgetnénk a családdal: kinek mi lenne a feladata, ha esetlegesen egy betörés történik… Ha fejben eldöntjük: nem leszünk áldozatok!

Az előadások megtekinthetők youtubeon is, az alábbi linken:

https://www.youtube.com/channel/UCijIypTpV6rJVB8LOIMSN1Q/videos

Képek

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás