Nőnap

cikador 2019.03.09, 17:10

Nőnap

Március 7-én, a délutáni órákban virágba borult a Petőfi Sándor Művelődési Ház, és habos sütemény illata csalogatta az önkormányzat kötelékében dolgozó hölgyeket a Szent István téri épületbe.

A 16 órakor kezdődő nőnapi programon a Pécsi Nemzeti Színház művészei, Györfi Anna és Götz Attila adták át az első ajándékot a megjelenteknek. A vidám zenés előadás mosolyt csalt a közönség arcára, és a derűs pillanatok hamar kizökkentették a mindennapok mókuskerekéből a jelenlévőket. Dr. Bozsolik Róbert a nőnapi köszöntőjében hangsúlyozta a nők, az édesanyák, a nagymamák, a feleségek, testvérek, társak, barátnők és munkatársnők szerepének a fontosságát, majd Kemény Lajos és Mórocz Zoltán közreműködésével egy szál tulipánnal köszöntötte a hölgyeket. A sütemény fogyasztása mellett lehetőség nyílt a baráti beszélgetésekre is.

„Köszönet neked, aki megszültél. És neked, aki a feleségem voltál. És neked, te harmadik, tizedik, ezredik, aki adtál egy mosolyt, gyöngédséget, egy meleg pillantást, az utcán, elmenőben, vigasztaltál, mikor magányos voltam, elringattál, mikor a haláltól féltem. Köszönet neked, mert szőke voltál. És neked, mert fehér voltál. És neked, mert a kezed szép volt. … És neked, mert okos és jókedvű voltál. És neked, mert türelmes és nagylelkű voltál. És neked, mert betakartad hajaddal arcomat, mikor megbuktam és rejtőzni akartam a világ elől, s neked, mert tested meleget adott testemnek, mikor fáztam az élet magányában. És neked, mert gyermeket szültél nekem. És neked, mert lefogod majd puha ujjakkal a szemem. És neked, mert kenyeret és bort adtál, mikor éhes és szomjas voltam. … És neked, mert testednek olyan illata volt, mint a földnek az élet elején. Köszönet a nőknek, köszönet.” (Márai Sándor)

Képek

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás