ŐSZI-TÉLI RAJZSIKEREK

bataszek 2016.12.20, 17:54

Bátaszéken hosszú-hosszú évek óta folyik a magas szintű művészeti oktatás, melynek hála időről-időre díjakkal térnek haza a bátaszéki gyermekek.

Az ősz folyamán pályáztak a megyei szintű rajzversenyen, melyet hagyományosan a Szekszárdi Babits Mihály Általános Iskola rendezett meg névadója születésnapjának alkalmából.

Idén az alsósok témája az „évszakok” volt, míg a felsősöké szabadon választott. A szervezők a beérkezett 335 munkából nagyszabású kiállítást rendeztek. Az eredményhirdetésen a rajzokat Kovács Tibor művésztanár értékelte. Kategóriánként 3-3 tanulót díjaztak.

Iskolánkból harmadik helyezést ért el Tóth Vászoly Vata (1.b) és Sárközi Eugénia (4.b), Frányó Zorka alkotása (7.b) pedig második lett. Különleges képalakításáért Káldi Kata (6.c) különdíjat kapott.

Aztán jött a tél, új, aktuális témával, ugyanis a Szekszárdi Családsegítő Központ "Téli álmodozás" című rajzpályázatot hirdetett meg.

Itt óvodás sikert is elértünk, hála az óvodában zajló szintén magas szintű felkésztő munkának. Aradi Lázár (1. csoport, felkészítő pedagógus: Récsei Mónika) korosztályában első helyezést ért el!

Az iskolából az alsósok közül Storcz Boglárkára lehetünk büszkék, ugyanis a  3.c osztályos tanuló második helyezést ért el. Végezetül: a felsős kategóriában mindhárom díjazott bátaszéki diák lett!

I. Puskás Letícia (6.a), II. Szabó Bence (6.c), III. Varjas Kata Sára (6.b). Különdíjat kapott Korsós Rebeka (9.o).

FRISSÍTÉS: 

Országos szintű versenyen is különdíj

"A természet hangjai"-országos szintű rajzpályázat
Az Érdi Csuka Zoltán Városi Könyvtár Zenei Könyvtára "A természet hangjai" címmel országos rajzversenyt írt ki. A pályázóknak képeiken olyan zeneműveket kellett illusztrálniuk, melyekben "megszólal" a természet. 
A rajzversenyre  az ország 28 iskolájából 319 rajz érkezett. A zsűri négy kategóriában az első három helyezettet díjazta és összesen 3 különdíjat osztott ki.

Iskolánkból Schmidt Anett (6.b) különdíjként értékes ajándékcsomagot vehetett át a szervezőktől.

Szívből gratulálunk az elért szép eredményekért mind a gyerekeknek, mind a felkészítő pedagógusoknak!

forrás: bataszek.net

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás