Ovis Sportnap

bataszek 2016.04.14, 16:33

„Elkészülni, vigyázz, rajt!” Ez volt a mottója a mai nap eseményeinek az óvodánkban.

Idén harmadik éve, hogy megrendeztük ezt a mozgással, sporttal és versengéssel eltöltött délelőttöt óvodásaink számára. Gyermekeink szeretik a kihívásokat, a versenyeket. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a legapróbbtól a legnagyobbig mindenki rajthoz állt.

Három sportág közül választhattak annak megfelelően, hogy kihez melyik állt legközelebb, melyikhez érzett nagyobb kedvet. Sokan választották a szaladást, de sokan érkeztek reggel kerékpárral az óvodába, hogy azzal próbálják ki erejüket, ügyességüket. Nagycsoportosaink már dönthettek az úszás mellett is.

A verseny az esélyegyenlőség jegyében is zajlott, a differenciált korcsoportok mellett külön csoportot képeztek a fiúk és a lányok is. A legkisebbek számára a legrövidebb táv megtétele volt a feladat, a nagyobbakra valamivel hosszabb útvonal várt. Az uszodában a kismedence átúszása volt a próbatétel. Mivel az úszás, a vízhez szoktatás óvodánk egyik meghatározó arculati eleme, erre az alkalomra az intézmény logójával ellátott pólót húzhattak, egyelőre csak az úszók. Távolabbi célunk, hogy a jövő évi sportrendezvényünkön már minden bátaszéki óvodás „logós” pólóban büszkélkedjen.

Ma a fő cél természetesen a nyerés volt, de ez nem mindenkinek sikerülhetett. 42 darab érmet és oklevelet osztottunk ki, továbbá két kupa is gazdára talált. A végén mindenki kapott egy szelet csokit, az ebédhez gyümölcslevet.

Büszke vagyok óvodásaink teljesítményére, az igyekezetükre, és arra a tiszta versenyszellemre, ami érezhető volt a gyerekek minden megnyilvánulásán.

Simon Csabáné

Képek

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás