Ovisport ezúttal nem gyerekeknek

bataszek 2016.02.11, 09:56

Sportfoglalkozások szülőknek és nevelőknek az óvodában

Egészségre nevelés érdekében sportfoglalkozásokat szervezett a Bátaszéki Mikrotérségi Óvoda és Bölcsőde Városi Óvodája az idei év elejére. A 4 – egymást követő - alkalommal megrendezésre kerülő programsorozat a ”Egészségre nevelő programok a BAP MOK Városi Óvodában” TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-1197 pályázat fenntartási időszakának állomása.

Az óvoda nagy hangsúlyt fektetett a gyerekek egészségének védelmére, egészséges életmódra való nevelésére. Ennek érdekében a szülőket is meg kívánja - többek között - ezzel a programmal célozni, hiszen a család és a nevelők példamutatása meghatározó a legkisebbek jövőjét illetően. A sportfoglalkozás mindkét csoportot: szülőket és az oktatási intézmény dolgozóit egyaránt célozta meg.

A januárban induló foglalkozásokat Matejcsek-Lerch Éva kosáredző vezényelte le. Az alkalmankénti egy-egy óra bővelkedett izomlázat produkáló és szórakoztató játékos feladatokban is. Egy kicsit mindenki újra önfeledt gyermeknek érezhette magát a kidobók, labdagyűjtők, kosármeccsek és egyéb játékos sportvetélkedők alkalmával. Volt, akinek még a hetek óta tartó hát és nyakfájdalmát is elmulasztotta ez a néhány alkalom - igaz, ennek átvette helyét a napokig tartó izomláz. 

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás