Pedagógus nap

cikador 2017.06.02, 14:19

Pedagógus nap alkalmából köszöntötték június 1-én az óvoda, általános iskola és gimnázium pedagógusait a bátaszéki Petőfi Sándor Művelődési Házban. Ünnepi köszöntőjében dr. Bozsolik Róbert polgármester úr azt mondta, hogy ez a nap az önzetlenség napja. A pedagógus úgy adja át tudását a diáknak, hogy cserébe nem vár semmit. Az a tanító, aki nemcsak a saját szemével, hanem a gyermek szemével is tud látni, a tanórákon kívüli nevelést is szívesen vállalja. Ez pedig ugyan olyan fontos a jövő nemzedék számára, mint az intézményes oktatás. Ezen a napon a pedagógusokat ünnepelték, elköszöntek a nyugdíjba vonuló dolgozóktól. Az óvodából Herbszt Katalin, Horváthné Angyal Erzsébet, Illés Károlyné, általános iskolából Sági Mária, Varga Györgyné, Kemény Lajosné, Müllerné Máté Irén búcsúztak az aktív pedagógiai pályától. Egy-egy emléklapot és egy csokor virágot vehettek át a polgármester úrtól.

Az ünnepet teljessé a budapesti Esztrád Színház előadása tette. Örkény István: Tóték című tragikomédiájának kamaraváltozatát láthatta a nagyérdemű két felvonásban.

„Ha egy kígyó (ami ritkaság) fölfalja önmagát, marad-e utána egy kígyónyi űr? És olyan erőhatalom van-e, mely egy emberrel ember voltát megetethetné? Van? Nincs? Van? Fogas kérdés!”

RENDEZŐ: Major Róbert

szereplők:

TÓT – Ficzere Béla

MARISKA – Berki Szofi

ÁGIKA – Nagy Rebeka

ŐRNAGY – Soós Tamás

A POSTÁS – Kókai János

 

 

 

Képek

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás