Selyemfestő kiállítás - Borbás Andrea

cikador 2017.04.22, 18:41

Borbás Andrea, selyemfestő kiállítását április 22-én, a Föld Napján nyitotta meg dr. Bozsolik Róbert polgármester. Köszöntőjében beszélt a természettudatosság, a természetvédelem fontosságáról, melynek bátaszéki jelképe a több száz éves molyhos tölgy, valamint elmondta, hogy ez a kiállítás az első megnyilvánulása annak a szándéknak, ami a jövőben folyamatosan képzőművészeti alkotásokkal töltheti meg a művelődési ház kiállítótermét.

Izsák Mónika, a Bátaszékért Marketing Nonprofit Kft ügyvezetője az alkotót méltatva kiemelte, Andrea autodidakta művész, alkotásain örömteli élmény felfedezni a fejlődés, a változás, a színesedés egyes állomásait, megtisztelő munkáin keresztül betekintést nyerni ebbe a személyes folyamatba.

Borbás Andrea a képeit bemutatva beszélt az általa kifejlesztett selyemfestő technikáról, aminek a lényege, hogy a napsugarak hatására rögzülnek a növények lenyomatai és a színek az anyagon, így jelenítve meg a képeken a természet nyújtotta szépséget.

A megnyitót Papp-Csővári Dóra Viktória, Bozsolik Zsófia és Elekes Fanni fuvolatriójának műsora zárta, a felcsendülő dallamokkal ünnepi hangulatot teremtve a harmóniát sugárzó alkotások között.

 

A kiállítás előzetes bejelentkezéssel megtekinthető a bátaszéki Petőfi Sándor Művelődési Ház kiállítótermében 2017. június 16-ig.

Képek

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás