stratégiák elkészítése- Leader Helyi Akciócsoportok

bataszek 2015.11.26, 16:58

Állami intézmények által kiírt pályázatok

pályázat kiírója

pályázat címe

pályázók köre

pályázat tartalma

határidő

Miniszterelnöki Hivatal Fejlesztési stratégiák elkészítése- Leader Helyi Akciócsoportok Leader helyi akciócsoportok fejlesztési stratégiák elkészítése 2015. december 17.


​Forrás (weboldal):

https://pafi.hu/_pafi/palyazat.nsf/83c68255e917fff4c1256bd6006b51fa/a02cbe9706e84b9ec1257efc0037196d?OpenDocument

Kiíró: Miniszterelnöki Hivatal

Határidő: 2015. december 17.

Pályázat tartalma: fejlesztési stratégiák elkészítése

Kedvezményezettek: Leader helyi akciócsoportok

Összefoglaló:

A Helyi Fejlesztési Stratégiák elkészítésére írt ki pályázatot a Miniszterelnökség november 10-én, amelyre az Irányító Hatóság által előzetesen elismert LEADER Helyi Akciócsoportok nyújthatják be pályázatukat. A felhívás célja, hogy egy olyan, társadalmi egyeztetésen alapuló helyi fejlesztési stratégia szülessen meg, amelynek köszönhetően a 2014-2020 közötti uniós támogatási időszakban a helyi igényeknek megfelelő projektek, fejlesztések valósuljanak meg. A kormány a Partnerségi Megállapodás keretében céljául tűzte ki a társadalmi együttműködés erősítését és a szegénység, valamint a hátrányos megkülönböztetés elleni küzdelmet. Ezen belül kiemelt feladat a vidéken élők számára lakóhelyük élhetőbbé és vonzóbbá téltele. A most megjelent pályázati felhívás a kitűzött célok elérését szolgálja a kormány és a Leader Helyi Akciócsoportok együttműködésével. A pályázatok benyújtására kizárólag az Irányító Hatóság által előzetesen elismert Leader Helyi Akciócsoportok számára nyílik lehetőség. A rendelkezésre álló 1 milliárd forintos keretösszegből a helyi fejlesztési stratégia elkészítésére, ezen belül képzések szervezésére, elemzések, tanulmányok elkészítésére, konzultációs tevékenységek, fórumok lebonyolítására, valamint adminisztrációs és igazgatási feladatok elvégzésére kaphatnak támogatást az akciócsoportok.
Amennyiben a pályázók sikeresen teljesítik a felhívásban foglalt elvárásokat, akkor véglegesen elismert Leader Helyi Akciócsoporttá válnak és így koordinálhatják az illetékességi területre jutó fejlesztési források felhasználását a 2020-ig tartó időszakban.

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás