Téli este Bátán - színház

cikador 2017.11.17, 10:52

A Markó József Bátai Hagyományőrzők Egyesülete 2014-ben alakult kórusként, amely egyben mozgással egybekötött előadást is jelentett. Ebből fejlődött ki mára a bátai színi társulat.  A társulat Bátaszékre november 16-án érkeztek a „Téli este Bátán” című népi színművel. Török Piroska, aki a darabot színpadra vitte elmondta, hogy a közel egy órás előadás megtörtént, igaz történeteket mesél el Báta hétköznapjaiból, egy-egy bátai, népi énekkel elválasztva. Török Piroska édesanyjának felmenői már az 1700-as években is Bátán éltek és úgy gondolja, hogy ez az erős gyökér, ami a településhez köti, kötelezi arra, hogy a bátai hagyományokat megismertesse a fiatal generációval. Tisztelni kell az őseink múltját, ma abból kell meríteni, és ehhez meg kell őrizni azt a tudást, amit szüleinktől, nagyanyáinktól kaptunk. Ebben a színdarabban is ezt az értéket szeretnék átadni mindazoknak, akik fontosnak tartják a néphagyományt, annak megismerését és továbbadását.

A tegnap esti előadás a bátaszéki Petőfi Sándor Művelődési Házban nem csak a szíveket, de a nevetőizmokat is igen megdolgoztatta, hiszen a történetek gyakran kétértelmű, szarkasztikus humorral fűszerezve elevenedtek meg a színpadon.

A társulat nemcsak Bátán, Bátaszéken lépett már fel, hanem jártak környező településeken, Kölesden, Szálkán, és eljutottak már Romániába és Horvátországba is. További sok sikert kívánunk az egyesületnek!

Képek

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás