Testületi hírek

bataszek 2016.09.26, 09:05

Bátaszék város képviselő testülete, a 2016 szeptember 21-én zajlott ülésén elfogadta a 2016-os év első félévi költségvetését. A testületi ülésen megtudhattuk, hogy a felelősségteljes és takarékos gazdálkodásnak köszönhetően az önkormányzat költségvetése a tervezett szerint alakult, a következő félév lebonyolításához a források rendelkezésre állnak.

A legnagyobb érdeklődésre számot tartó kérdés a büntetés-végrehajtási intézet megvalósítása, mely kérdésben szintén megszülettek a szükséges döntések. A város képviselő testületének döntése alapján a büntetés-végrehajtási intézet építéséhez szükséges földterületet a megfelelő feltételekkel a város, állami tulajdonba adja.

Bátaszék a 2017-es évben is csatlakozik a Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjpályázathoz. A pályázat célja, a fiatal városi polgáraink felsőoktatásban való részvételének támogatása. Pályázatot nyújthatnak be a már felsőoktatásban részt vevő hallgatók, valamint azok a középiskolások, akik érettségi előtt állnak vagy már rendelkeznek érettségivel, de felsőoktatási intézménybe még nem nyertek felvételt.

A város a Nemzeti Kulturális Alap Képzőművészeti Kollégiuma pályázati felhívására reagálva egy II. Géza szobor felállítását kezdeményezi. A szobortervek megalkotására három művészt kértek fel, a Nemzeti Kulturális Alap Képzőművészeti Kollégiuma Gwizdala Dáriusz, Imre Péter, és Adorjáni Endre pályamunkái közül választja ki a megfelelőt. Ezzel lehetőség nyílik arra, hogy városunk alapítója méltó szobrot kapjon a Romkert területén. 

Kulturális értékeink tovább bővülhetnek annak a pályázatnak köszönhetően, amely az UNESCO világörökség részeként kívánja feltárni a Duna mentén húzódó, az egykori Római Birodalom határát jelölő limes rendszer helyszíneit. Bátaszék határában található egykori római postaállomás első lépésben az autópályáról is jól látható tájékoztató táblát kaphat, majd a későbbiekben könnyű szerkezetű kilátó torony is épülhet itt.

Végül, de nem utolsósorban a 2016. II. félévi TETT támogatásnak köszönhetően a Bezerédj utcában új buszöböl épül, a Kolozsvári utcában parkoló és új járdaszakasz kialakítására nyílik mód a Református temető előtt, a Budai utcában újabb járdaszakasz újulhat meg, és megkezdődhet a Lajvér utca útburkolatának felújítása is.

 

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás