TOP 3.2.1-16-TL1-2019-00026 A Bátaszéki Kanizsai Dorottya Általános Iskola B és C épületének energetikai korszerűsítése

bszekinfo 2020.09.30, 11:55

PROJEKT SZÁMA: TOP 3.2.1-16-TL1-2019-00026

 

PROJEKT CÍME: A Bátaszéki Kanizsai Dorottya Általános Iskola B és C épületének energetikai korszerűsítése

 

Bátaszék Város Önkormányzata energetikai felújítást tervez a Bátaszéki Kanizsai Dorottya Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola B és C épületében. Az ingatlan 100%-os önkormányzati tulajdonban van, a fenntartó a Szekszárdi Tankerületi Központ. Az épület rendelkezik önálló energetikai rendszerrel, melynek fejlesztése energetikai központú felméréseken, számításokon alapul. A fejlesztéssel érintett létesítmény energia ellátásának biztosítása jelenleg nagy költséggel jár. A közüzemi díjak folyamatos emelkedése miatt a vásárolt energia ára is folyamatosan emelkedik. A tervezett fejlesztések csökkentik a meglévő költségeket. A fejlesztést az indokolja, hogy az épületek kihasználtsága nagyfokú, ezáltal az elektromos és gázfogyasztásuk is jelentős.

 

A megvalósítandó fejlesztés leírása röviden:

- Az egyik beruházási cél az épület födém,- és falrészeken utólagos hőszigetelés kialakítása, ezáltal az épület hőtechnikai jellemzők javítása,

- A másik cél a villamos energia igények részleges kielégítésére az iskola tetején egy háztartási méretű napelemes villamos energiatermelő rendszer létesítése.

 

Mivel a fejlesztés a település frekventált helyén valósul meg, így a beruházás társadalmi szemlélet hatása is igen jelentős. Ezzel a fejlesztéssel az Önkormányzat közvetett és közvetlen módon is hozzájárul a megújuló energia felhasználás növekedéséhez, a zöldgazdaság fejlesztéséhez. Az iskolaépület funkciója miatt a projekt a fiatalabb generációk számára is komoly jelentőséggel bír.

 

 Támogatási szerződés

 Támogatási szerződés mellékletei​

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás