Vadászkürt Vendégfogadó

cikador 2017.07.28, 08:37

A Vadászkürt Vendégfogadó a Gemenci erdő mellett egy tipikus falusi vendégfogadó, ahol csend, nyugalom, madárcsicsergés várja a vendégeket.

Alsónyék Szekszárd és Baja között félúton, az 55-ös út mentén, Bajától és Szekszárdtól 17 km-re, Bátaszéktől 1 km-re, a Gemenci erdőtől 4 km-re elterülő sárközi falu, ahol hamisíthatatlan falusi miliő várja az ide betérőt. Az „öregfaluban” még eredeti állapotában fellelhetők olyan utcarészek, sőt egész utcák, melyek megőrizték a jellegzetes, egyedi, sárközi építészeti stílust. A zártsorúan beépített, gazdag polgári házak mintájára épült házak még ma is eredeti szépségükben láthatók a faluban.

A falut nem csak az építészeti és népművészeti öröksége teszi egyedivé, vonzóvá a turisták szemében, hanem a közelsége is a Gemenci erdőhöz, a Szekszárdi Történelmi Borvidékhez és Bajához. Remek kiindulópont a vidék felfedezéséhez, a Gemenci erdei kirándulásokhoz vagy a Szekszárdi dombság lankáinak bebarangolásához, pincetúrákhoz, valamint a két bájos városka, a mediterrán hangulatot idéző Baja és a vörösborok városa, Szekszárd és Mohács megismeréséhez.

A Vadászkürt Vendégfogadó, - mely az „öregfaluban” található a Református templom mellett, mint küllemében, mint belső kialakításában, berendezésében a helyi építészeti hagyományokat követi.

A szobák berendezése a régi, falusi fogadók hangulatát próbálja visszahozni. A fogadóban 5 db kétágyas, (2db különágyas, és 3db franciaágyas) fürdőszobás szoba, egy felszerelt konyha és egy hangulatos sárközi étkező  várja a vendégeket. Mindegyik szoba pótágyazhatól. Az étkező kiváló helyszíne kisebb baráti és családi összejöveteleknek, rendezvényeknek, a hamisítatlan falusi hangulatot a búbos kemence biztosítja, 25-30 fő befogadására is alkalmas.

A zárt udvaron gépkocsi parkoló, szalonnasütő, bográcsozó és füves kert, kerti bútor, továbbá Bogyó, a kutyus és Cicó Bandi cica várja a vendégeket.

Vadászkürt Vendégfogadó
Cím: H-7148 Alsónyék, Árpád u.3.
Telefon:  36 30 444-8594,  36 30 901-1963  36 74 736-783
E-mail: gaspar34@hotmail.com

https://www.vadaszkurtvendegfogado.hu/?oldal=2&page=27​

 

Képek

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás