Vágányzári Információ 2018

bszekinfo 2018.02.16, 16:00

Értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy 2018 február végétől újabb ütemmel folytatódik a Budapest-Érd-Pusztaszabolcs-Pécs vasútvonal felújítása, 

melynek keretében várhatóan 13 hónapon át nem fognak vonatok közlekedni Kelenföld és Érd felső között. Ez rendkívül jelentős változást okoz több csatlakozó vasútvonal menetrendjében is.

A MÁV-START Zrt. elkészítette a részletes tájékoztatóját a vágányzár első fázisáról, mely február 26-tól június 15-ig, a nyári menetrendig érvényes.

A legfontosabb módosítások az alábbiak:

-          Az InterCity vonatok többsége csak Százhalombatta és Pécs között közlekedik.

-          Az elővárosi vonatok Budapest Déli-Érd alsó-Tárnok-Érd felső-Pusztaszabolcs útirányon, hosszabb menetidővel közlekednek.

-          Az Érd felső és Budafok közötti vasútállomások a VOLÁNBUSZ 700-703 számú járataival és BKK járatokkal közelíthetőek meg.

A módosuló menetrendről szóló részletes tájékoztatók a Szolgáltató társaságok honlapján, az alábbi elérhetőségeken megtekinthetőek:

https://www.mavcsoport.hu/mavinform/februar-26-tol-modositott-menetrend-potlobuszok-pecsi-fovonalon-es-csatlakozo-vonalakon

https://www.volanbusz.hu/hu/menetrendek/fuzet-keszito/print?menetrend=2739&mode=pdf&dir=to&menetrend_id=343

https://knykk.hu/index.php/aktualis-hirek/478-menetrend-modositasok-fejer-megye-helykoezi-koezlekedeseben-2018-februar-26-tol

https://knykk.hu/images/m_fm_2018/m8189_180226.pdf

https://knykk.hu/images/m_fm_2018/m8236_180226.pdf

https://www.knykk.hu/index.php/helykoezi-menetrendek/helykoezi-menetrendek-fejer-megyeben-a-2017-2018-evi-menetrendi-idoszakban

A meghirdetett menetrendekben még apróbb, pl. fejrovati változások előfordulhatnak, melyek a megjelölt linkeken frissítésre kerülnek.

A NIF Zrt. tájékoztatása alapján részükről a vágányzár életbe lépése előtt 1 héttel várható a sajtó tájékoztatása.

A pótlás beindulása után folyamatosan – különös tekintettel az első napokban – az érintett közszolgáltató társaságok (VOLÁNBUSZ Zrt., MÁV-Start Zrt.) illetve Igazgatóságunk is figyelni fogja az utasforgalom alakulását, és indokolt esetben további autóbuszok leközlekedtetésére is sor kerülhet, melyek akár gyorsjáratként is közlekedhetnek, de a pontos tapasztalatok feltétlenül szükségesek az eseti korrekciók végrehajtásáig.

 

Bővebben az alábbi dokumentumokból tájékozódhatnak:

- Február 26-tól módosított menetrend, pótlóbuszok a pécsi fővonalon és a csatlakozó vonalakon​

Menetrend módosítások Fejér megye helyközi közlekedésében 2018

Menetrendi értesítés KNYKK

- Volánbusz Zrt. 700–703 Érd – Budapest, Budafok

- KNYKK Zrt. 8189 (2702) Százhalombatta-Ercsi-Martonvásár

KNYKK Zrt.8236 [Dunaújváros—]Adony-Iváncsa-Beloiannisz-Besnyő

 

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás