XIII. Bátaszéki Triatlon Kupa és Novák István Emlékfutóverseny

cikador 2022.05.16, 14:00

XIII. Bátaszék Triatlon Kupa és Novák István Futóverseny

 

Két év kihagyás után újra megrendezték Bátaszéken a városi triatlonversenyt, és újraindították a Novák István bátaszéki testnevelőtanár emlékére rendezett futóversenyt is.

2022. május 14-én még az időjárás is kegyes volt, így a 10-től 15 óráig tartó verseny minden szempontból ideális körülmények között zajlott a Bátaszéki Tanuszoda környékén.

A szervezők 200 körüli versenyzőszámra számítottak, ami jó előrejelzésnek bizonyult.  A megmérettetésre nemcsak bátaszékiek jelentkeztek, hanem a környező településekről is érkeztek sportolók, nagy létszámban például Barcsról.

A 183 versenyző közül a legfiatalabb 2018-as születésű kiscsoportos volt, a legidősebb versenyző pedig az 1942-es születésű dr. Soós László, aki a bátaszéki triatlonverseny állandó résztvevője.

Czencz Péternek, a verseny főszervezőjének az ötlete volt, hogy a régebbi időkben rendszeresen szervezett Novák István Futóversenyt most újraélesszék. A testnevelőtanár és sporttörténész Novák István meghatározó egyénisége volt Bátaszék sportéletének, a lelkesedésével és az elhivatottságával inspirálta, biztatta és segítette a fiatal, tehetséges bátaszéki sportolókat. Az ő emlékére most ismét futhattak városunkban. Ebben a számban 17 versenyző nevezett, akik a 7 kilométert a Bátaszéki Tanuszodától rajtolva a Molyhos tölgyig, majd vissza teljesítették. A 2006-os születésű Komonyi Orbán Balázs kimagasló teljesítménnyel első helyen ért célba 00:29:29 perces idővel.

Az érmek átadására a szervezők Krix Lőrincet kérték fel, aki nagy megtiszteltetésnek érzete azt, és örömmel tett eleget a felkérésnek. Az érmek mellett minden futó névre szóló emléklapot is átvehetett.

A szervezők igyekeztek betartani a versenykiírásban szerepelt eredményhirdetési időpontokat, így az óvodásoknak már 11 órakor dr. Bozsolik Róbert polgármester akaszthatta a nyakukba az érmeket, és minden óvodás induló névre szóló emléklapot is kapott.

Az egyéni versenyzők és a váltó csapatok díjazása mellett az abszolút legjobb bátaszéki lánycsapat címet Bozsolik Sarolta – Kalmár Nóra – Bozsolikné Tóth Ildikó kapták, akik A Séf – Makk Norbert felajánlásának köszönhetően egy-egy pizzakupont kaptak. Jutalmazták az abszolút legjobb bátaszéki fiúcsapatot is. Ők a Péter András Bálint – Nagy-Jánosi Botond – Szabó Bence összetételű csapata. A fiúk a Lángos Büfé – Német Nándor jóvoltából egy-egy vásárlási kupont kaptak ajándékba.

A Bátaszék Triatlon Kupa nemcsak egymás legyőzéséről szólt, hanem idén arról is, hogy ha a versenytárs bajban van, segítsük. Fair Play díjjal jutalmazták a 10 éves Vörös Botondot, aki látva a versenytársát, hogy futás közben nehezen veszi a levegőt, megállt és segített a láthatóan rosszul lévő sportolón. Természetesen nem csak Botondnak, de minden résztvevőnek, akik teljesítették a kitűzött célt, gratulálunk!

A nevezők mindannyian emblémázott pólót kaptak, valamint a Bátaszékért Marketing Nonprofit Kft. felajánlása mellett Huy István fazekas, Hermesz Anikó keramikus, illetve Werner Mihály és Bősz Adrián borászok jóvoltából nyereményekben részesültek. Minden délutáni nevező – a Szeleshát Szőlőbirtoknak köszönhetően – egy palack borral ünnepelhette meg részvételét a XIII. Bátaszék Triatlon Kupán és Novák István Futóversenyen.

A verseny lebonyolításában segítségül voltak a Bátaszéki Polgárőrök, a BátKom2004 Kft. dolgozói, valamint önkénteseink, akiknek ez úton is köszönjük munkájukat!

A képgaléria elérhető itt: https://www.facebook.com/bataszekert.hu

 

                                          

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás