XVI. Tolna Megyei Polgárőr Találkozó Bátaszéken

bataszek 2016.08.08, 14:42

Augusztus 6-án borús napra virradt Bátaszék. A kezdeti félelmek, hogy a színes programokba esetleg az eső éket verne, lassan a felhőkkel együtt eloszlani látszottak.

A rendezvényre érkezőket egy hatalmas kondér fogadta, amelyben babgulyás főtt 1000 ember számára, amit délben meg is kóstolhatott a nagyérdemű.

A megnyitóval indult a nap fél 11 magasságában, amikor kitüntetéseket adtak át. A díjakat Zámbó Péter, az OPSZ alelnöke ad át.

Kiemelkedő polgárőr tevékenységéért, és a polgárőr munkát segítő tevékenységéért Polgárőr Érdemkereszt arany fokozatában részesült többek között dr. Bozsolik Róbert Bátaszék város polgármestere és dr. Vas János rendőr százados, a Bátaszéki Rendőrőrs őrsparancsnoka.

A Polgárőr Érdemkereszt ezüst fokozatában részesült Ferenc Józsefné, Bátaszék Város Polgárőr Egyesületének gazdasági vezetője.

A Polgárőr Érdemkereszt bronz fokozatát Kamenszky Tamás, a Bátaszék Város Polgárőr Egyesületének tagja kapta.

OPSZ elnöki dicséretben és jutalomban részesült Farkas András Bátaszék Város Polgárőr Egyesületének elnöke.

Széles János, a Tolna Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke adta át a TMPSZSZ által adományozott elismeréseket. Ebben a díjban részesült többek között Rohmann György Wilson, Bencs Vilmos és Wetzl Ádám Bátaszék Város Polgárőr Egyesületének tagjai.

A díjak átadása utána számos fellépő színesítette a programok repertoárját:

Best Street Team műsora nyitotta a színpadi műsorokat. Őket követte egy karate bemutató a BSE Karate Szakosztály tagjainak közreműködésével. Gazsó Miklós bohóc szórakoztatta a gyerekeket. 13 órakor lépett színpadra a Pántlika Zenekar. Majd a Komlói Fekete Láng Együttes műsora következett. A Bátaszéki Heimat Német Nemzetiségi Tánccsoport és az Alsónyéki Hagyományőrző Együttes fellépései zárták a fellépők névsorát.

Az eseményen párhuzamosan futó programok is voltak. Ilyenek voltak a toborzó iroda, a kutyás bemutató, a rendőrségi technikai bemutató, tűzoltó technikai bemutató, Gazsó Miklós bohóc, kézműves gyermek programok, habparti, népi fajátékok és légi bemutató.

Számos versenyen is részt vehettek az érdeklődők: férfi kispályás labdarúgáson, légpuska lövő versenyen, söriváson, férfi láb szépségversenyen, kötélhúzásom, hordódobáson és főzőversenyen is megmutathatták tudásukat.

Rengetegen képviseltették magukat a polgárőr napon. Tengelic, Nagymányok, Dunaszentgyörgy, Kölesd, Szekszárd, Tamási, Várdomb, Tolnanémedi, Pusztahencse, Györe, Nagyszékely, Paks, Tolna, Nagykónyi, Györköny, Dunaföldvár és Kajdacs felíratok mind díszítették egy-egy sátor elejét.

Reméljük a következő alkalommal is legalább ennyien tiszteletüket teszik a rendezvényen és emelik a nap hangulatát.

Köszönjük a szervezőknek, segítőknek és a résztvevőknek!

Pécsi Edit

 

 

Képek

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás