MORZSU EGYESÜLET

bataszek 2015.09.29, 10:02
A társadalmi szervezet célja:
 
A 0-7 év közötti azon csecsemők kisgyermekek, és szüleik bázisa kíván lenni, akik közösségi életet kívánnak élni szervezett formában.
Az egyesület célja, rendezvények, előadások, programok (kirándulás, babajátszóház, babamasszázs stb.) szervezése, ahol a kisgyermekek és szüleik az egészséges életmódot, a környezettudatos életet, a természet és állatvédelmet, a természet szeretetét sajátíthatják el.
 A egyesület célja a fentiekben meghatározott korosztály képességfejlesztése, a szülők számára a tudatos neveléshez való segítségnyújtás.
Kiemelt feladat az előbb ismertettek alapján a családsegítés és a gyermekvédelem.
A szülőknek és a gyermekeiknek olyan feladatokat, programokat kívánunk nyújtani melyekkel, megismerhetik saját képességeiket, kipróbálhatják tehetségüket, és hasznosan tölthetik el szabadidejüket. Az egyesület munkája során elengedhetetlennek tartja bölcsödével, az óvodával, védőnőkkel való és az önkormányzattal való szoros együttműködést.
Az egyesület tagjai célul tűzik ki hogy rendezvények, kiállítások, ismeretterjesztő és felvilágosító előadások szervezésével népszerűsíti a célokban megfogalmazott eredményes működést.
 
A Morzsu Egyesület megállapodás keretében együttműködik a „Segíts, hogy beszélhessek” alapítvánnyal.
A megállapodás 2011decemberében jött létre.
Az alapítvány székhelye: Pécs
A „Segíts, hogy beszélhessek!” Alapítványt 1990-ben alapította Kárpáthy Magdolna logopédus, pszichológus, Lénárdtné dr. Böröcz Johanna jogász és Sólyom Katalin, a Pécsi Nemzeti Színház örökös tagja.
Az alapítvány célja, a kommunikációs nehézségekkel küzdő gyermekek terápiás segítése, tudományos kutatások támogatása és indítása a témában, rendszeres továbbképzések szervezése és megtartása.
Az alapítvány profiljába tartozik a korai beszédfejlődés támogatása az ELM SCALE teszt alkalmazásával, oktatásával, terjesztésével, a fejlődési rendellenességgel született ajak-szájpadhasadékos gyermekek gondozása team munkában a pécsi gyermeksebészettel és a győri gyermeksebészettel karöltve.
 
Együttműködési  megállapodás jött létre 2012. 03. 08. dátummal a Morzsu egyesület és A B.É.K.E. Bányászok érdekvédelmi kulturális egyesülete között
 
Az Együttműködés fő célja egyrészt a pécsi és a bátaszéki civil társadalom megerősítése, ezen a szinten is a közösségépítés- és fejlesztés, összetartás, másrészt, hogy - alapvetően a közjót szem előtt tartva- a külön-külön fellelhető adottságaikat, erőforrásaikat, emberi és szellemi, erkölcsi, élettapasztalati értékeiket, lehetőségeiket a közös cél érdekében összefogva hasznosítsák. 
 
Közösen, az értékek és alapelvek mentén az érdekek folyamatos egyeztetésével olyan együttműködési keretet kívánnak kialakítani, amely lehetőséget teremt arra, hogy partnerség, valódi párbeszéd, folyamatos egyeztetés és együttműködés alakuljon ki közöttünk.

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás